b
b

Megkezdődtek az egyeztetések a szociális gondozói képzésről

2020. 08. 26.

A RE-HABILITATION projekt keretében határon átnyúló szociális gondozói képzés valósul meg. 

A RE-START akciótervben belül megvalósuló RE-HABILITATION projekt keretében kétnyelvű, 310 órás oktatási program kerül kidolgozásra és akkreditációra. A képzést a szobi Szent László Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium szlovákiai partnerével, Blanka Richtáriková-val valósítja meg. 

A projekt szorosan kapcsolódik a RE-STRUCTURE projekthez, amelyben Helembán, Ipolyszalkán és Szobon új szociális intézmények jönnek létre, ezért szükség lesz megfelelő számú, jól képzett munkaerőre a térségben, amelyet e szociális gondozói képzés biztosít.

A tanfolyam sikeres elvégzését követően a résztvevők kétnyelvű bizonyítványt kapnak. 

A projekt keretében a képzéshez szükséges eszközbeszerzésekre is sor kerül. 

A partnerek, valamint a Pontibus ETT munkatársai az egyeztető megbeszélés keretében áttekintették a projekt kezdő fázisának feladatait, különös tekintettel a képzési terv, az oktatási anyagok kidolgozására, továbbá közösen meghatározták az időszakos partneri jelentések, valamint a támogatás elszámolásának adminisztratív teendőit. 

A projekt megvalósítására ugyanakkor nagy kihívást jelent a COVID-19 járvány, amely kihathat a képzéseken való személyes részvételre, illetve a határok átjárhatósága is nehezíti a képzés megvalósítását. 

A projekt teljes összköltsége: 182 109,53 EUR

 

Kattintson a képre a galéria megnyitásához.

Jelen honlap információtartalma nem feltétlenül egyezik az Európai Unió hivatalos álláspontjával.