b
b

RE-NEWAL

Projekt azonosító: SKHU/1802/3.1/052
Projekt időtartama: 2020. augusztus 1. – 2023. június 30.

A projekt fő célkitűzése olyan megosztott szolgáltatások létrehozása, amelyek az Alsó-Ipoly völgyében jelenleg is meglévő, illetve a RE-START akcióterv keretében újonnan létesülő szociális intézmények számára nyújt majd költséghatékony és méretgazdasági szempontból megfelelő megoldást egyes feladataik ellátására.

A RE-START akcióterv másik projektje, a fentiekben ismertetett RE-STRUCTURE keretén belül fognak megvalósulni azok az épületek, amelyekben a bernecebaráti konyha és a kemencei mosoda kialakításra kerül majd, így a két projekt erősen összefonódik. A RE-NEWAL keretén belül az említett szolgáltatások kialakításához szükséges eszközök beszerzése valósul majd meg.

Bernecebarátiban egy kb. napi 400 adag étel elkészítésére alkalmas szociális konyha létrehozása valósul meg, amely a térség szociális intézményeiben, idősotthonaiban élők élelmezésére és más intézményi célokra jelentene korszerű és takarékos megoldást. A projekt keretében a konyhai berendezések és eszközök mellett egy készétel- és alapanyagszállításra megfelelően átalakított gépkocsi beszerzésére is sor kerül, amely a konyhai szolgáltatás működését fogja elősegíteni.

A Kemencén létesítendő mosoda szintén a térség szociális intézmények és idősotthonok mosodai feladatait segíti. A projekt keretében a mosodai eszközök beszerzése mellett szintén sor kerül egy szállításra alkalmas gépkocsi beszerzésére, amely a szennyes és tiszta ágyneműk és egyéb textíliák megfelelő helyre történő eljuttatását szolgálja majd.

A projekt összköltsége: 446.072,27 EUR

RE-NEWAL PARTNEREINK

Bernecebaráti Község Önkormányzata

Szociális konyha eszközeinek beszerzése, 1 db ételszállításra alkalmas hibrid/elektromos minibusz beszerzése felszerelésekkel 

Mesto Štúrovo

1 db elektromos/hibrid minibusz beszerzése, elsősorban a közösségi programokhoz szükséges személyszállítás céljára

Kemence Község Önkormányzata

Mosoda eszközeinek beszerzése, 1 db szállításra alkalmas hibrid/elektromos minibusz beszerzése felszerelésekkel

OSZMOTRING Kft.

Berencebaráti Önkormányzata 100%-os tulajdonában álló cég, a szociális konyha üzemeltetője, 1 fő foglalkoztatása

Kemencei Tiszta Forrás Kft.

Kemence Önkormányzata 100%-os tulajdonában álló cég, a szociális konyha üzemeltetője, 1 fő foglalkoztatása

Jelen honlap információtartalma nem feltétlenül egyezik az Európai Unió hivatalos álláspontjával.