b
b

RE-STRUCTURE

Projekt azonosító: SKHU/1802/3.1/043
Projekt időtartama: 2020. május 1. – 2023. október 31.

A RE-STRUCTURE projekt jelenti az akcióterv gerincét, amelynek keretében Ipolyszalkán, Helembán és Szobon időskori szociális ellátás számára összesen 70 férőhely létesül, amely révén az idősellátás kínálati oldala igazodik az idősödő társadalom miatt megnövekedett kereslethez.

A szobi idősek otthona fejlesztése 2021-ben lezárult, jelenleg az eszközbeszerzések vannak folyamatban. A létrejövő intézmény 32 idősnek biztosít megfelelő elhelyezést és gondozást. A mintegy 500 négyzetméteres épületben 1 darab négyágyas szoba, 6 darab háromágyas szoba és 5 darab kétágyas szoba kerül kialakításra.

A fejlesztés minimum 8 új munkahelyet létesít a térségben. Szobon a már meglévő idősek otthona megmarad, így az új épülettel együtt 50 férőhellyel rendelkezik majd a település a bentlakásos ellátás iránti igények kiszolgálására.

A projekt keretében valósul meg egy mosoda, illetve egy szociális konyha épületének kialakítása, az előbbi Kemencén, míg az utóbbi Bernecebarátiban (ld. a RE-NEWAL projekt). A kemencei mosodaépület kialakítása lényegében befejeződött, az eszközbeszerzések folyamatban vannak. A bernecebaráti konyhaépület 70%-os készültségi foknál áll.

A szlovákiai építkezések (Helemba, Ipolyszalka) folyamatban vannak. Az ipolyszalkai szociális intézmény 20 férőhelyes lesz, 8 darab kétágyas és 4 darab egyágyas szobával. 

A helembai Burda Központ rehabilitációs szolgáltatás mellett a sószoba működését, valamint relaxációs terápiát, fitoterápiát, aromaterápiát és komplex ellátást fog biztosítani.

A projekt összköltsége: 2.370.036 EUR

RE-STRUCTURE PARTNEREINK

Obec Salka

Idősek otthona épületének kialakítása, eszközbeszerzés

Obec Chľaba

Burda Központ épületének kialakítása, eszközbeszerzés

Szob Város Önkormányzata

Idősek otthona épületének kialakítása, eszközbeszerzés

Kemence Község Önkormányzata

Mosoda épületének kialakítása

Bernecebaráti Község Önkormányzata

Szociális konyha épületének kialakítása

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

Szakmai megvalósítást segítő társult partner

Jelen honlap információtartalma nem feltétlenül egyezik az Európai Unió hivatalos álláspontjával.